Spelta Alargić osvojila dve zlatne medalje za kvalitet na 88. Međunarodnom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu za 2021. godinu

Spelta Alargić dobitnik DVE Velike zlatne medalje na 88. Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu za 2021. godinu

zb novosadski sajam zlatna medalja Spelta Alargić, na 88. Međunarodnom sajmu poljoprivrede je osvojila sve Velike zlatne medalje za Integralno SPELTINO brašno i Testeninu od Integralne SPELTE. Testenina je napravljena isključivo od vode i Integralnog brašna bez ikakvih dodataka i aditiva.

Speltinoo brašno ima visoku hranljivu vrednost i po svojim karakteristikama je jedinstveno na tržištu Srbije. Brašno je samleveno od originalnog sortnog semena Spelte, koje je uzgojeno na našim njivama bez upotrebe peseticida, herbicida, veštačkih i/ili stajskih đubriva. Mlevenje je obavljeno

 

na mlinskoj opremi tkz. kamenom mlinu, koji je istovetan vodeničnom mlinu samo mu je pokretač elektro motor a ne voda ili vazduh. Pravilan izbor sorte i sama prerada je osmišljena od strane nas, vođena našim dosadašnjim iskustvom i znanjem. Naši proizvodi su odmah našli put do kupaca i za kratko vreme postao prepoznatljiv brend.

Sirovinsku bazu za naša brašna i u budućnosti ćemo sami obezbeđivati sejući ne hibridna semena na svojim njivama uz primenu osnovnih agrotehničkih mera, a zajedničkim snagama ćemo raditi na daljem razvoju drugih i specijalnih vrsta brašna raznih namena.

SHARE IT:

Comments are closed.