Spelta Alargić osvojila dve zlatne medalje za kvalitet na 89. Međunarodnom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu za 2022. godinu

Spelta Alargić osvojila dve zlatne medalje za kvalitet na 89. Međunarodnom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu za 2022. godinu

Spelta Alargić dobitnik DVE Velike zlatne medalje na 89. Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu za 2022. godinu

zb novosadski sajam zlatna medalja

26.07.2022. godine

Spelta Alargić, dobitnik je „DVE Velike zlatne medalje“ novosadskog Poljoprivrednog sajma 2022. za „Integralno MEKO Speltino brašno“ i „Testenina od RAŽI“, što je još jedan dokaz kvaliteta brašna koje naš mlin proizvodi.

Ovo speltinoo brašno ima visoku hranljivu vrednost i po svojim karakteristikama je jedinstveno na tržištu Srbije. Brašno je samleveno od originalnog sortnog semena Spelte, koje je uzgojeno na našim njivama bez upotrebe peseticida, herbicida, veštačkih i/ili stajskih đubriva. Posebno nam je značila pohvala žirija da naša testenina treba da bude uzor ostaliv velikim proiizvođačima kakko testenina treba da isgleda.Mlevenje je obavljeno na mlinskoj opremi tkz. kamenom mlinu, koji je istovetan vodeničnom mlinu samo mu je pokretač elektro motor a ne voda ili vazduh. Pravilan izbor sorte i sama prerada je osmišljena od strane nas, vođena našim dosadašnjim iskustvom i znanjem. Naši proizvodi su odmah našli put do kupaca i za kratko vreme postao prepoznatljiv brend.

Sirovinsku bazu za naša brašna i u budućnosti ćemo sami obezbeđivati sejući ne hibridna semena na svojim njivama uz primenu osnovnih agrotehničkih mera, a zajedničkim snagama ćemo raditi na daljem razvoju drugih i specijalnih vrsta brašna raznih namena.

SHARE IT:

Comments are closed.